Kategori: Ekonomi

Bitcoin Yasal Mı 2021?

Bitcoin bugün dünya tarafından artık kabul edilmiş bir değerdir. Sadece yatırım aracı olarak değil, yazılım teknolojisinin en önemli meyvelerindendir, projedir. Blockchain ya da Türkçe’ye çevrilmiş haliyle blokzincir denilen teknolojinin ürünüdür. Dolayısıyla Bitcoin yasal mı değil mi tartışmasını yapmanın çok da gerekli olduğunu düşünmüyoruz nitekim eskimiş ve hatta ekşimiş durumdadır.

Ancak yine de ilk defa kripto para borsası içerisinde hesap açacak kişilerin bu yazıya denk gelebileceklerini düşünüyoruz. Halihazırda bitcoin yatırımları yapmaya kendilerini hazır hissetmeyenler de olabilir. Bu vesileyle sağda solda çıkmakta olan ‘’Bitcoin illegal ticaretlerde kullanılıyor’’ ya da ‘’İngiltere Merkez Bankası bitcoin’i yasakladı’’ tarzından haberleri gördükçe tedirgin olabiliyorlar.

Yetmiyor, Türk haber sitelerinde de ‘’Bitcoin haram mı’’ minvalinde abuk tartışmalar gördüğümüzde, tedirginliğimiz birkaç kat daha artış gösteriyor. Dolayısıyla bu yazımızda, oluşturulan bu köpüğü, isi ve pası ortadan kaldıralım istiyoruz. Yatırım yapmak ve paralarını değerlendirmek isteyenlerin planlarına ket vurmakta olan bu tip haberler adeta buğulu bir cam misali görüş alanını kısıtlıyorlar.

Bitcoin exchange yapmak, kripto para borsalarında paranızı değerlendirmek tabii ki legaldir. Hatta öyle ki aralarında Türkiye’nin de yer aldığı birçok ülke içerisinde kripto para ile ödeme yapmak mümkün hale getirildi. İster zorla ister seve seve, çok kısa bir süre içerisinde, piyasanın kendi ayakları üzerinde daha güçlü şekilde durmaya başlamasıyla birlikte kripto paralar geleneksel yatırım araçları kadar evrensel bir kabul göreceklerdir.

4.7 / 5 ( 8 Değerlendirme )

Son Yazılar

Lavabolu Banyo Modelleri

Banyo lavaboları herkesin ihtiyaç duyduğu bölümlerden bir tanesidir. Lavabolu banyo modelleri çok özel tasarımlarla imal…

1 yıl önce

IQOS Elektronik Sigara Nerede Satılıyor

İQOS modelleri sigara bırakma konusunda en iyi desteği veriyor. iqos sigara çeşitleri gerçek sigara keyfini…

1 yıl önce

Yalıtım Nedir? Nasıl Yapılır?

Yalıtım eski dönemlerden beri hayatımızda olan ve evlerin ısı derecelerini sabit tutmaya yarayan yöntemlerden en…

1 yıl önce

İngiltere Vize İşlemlerinde Uzmanlık

Her zaman güvenilir hizmetleri ile alanında adından söz ettiren firmamızdan İngiltere vize işlemleri hakkında bilgi…

2 yıl önce

Arçelik Bursa Mağazası

Bursa Arçelik mağazamız da tüm Arçelik markalı ürünleri bulabilirsiniz. Küçük ev aletleri, iklimlendirme, beyaz eşya vb.…

2 yıl önce

En İyi Nakliye Firmaları Burada

Evden eve taşınma konusunda daha önce bir deneyim yaşadıysanız sizi en çok zorlayacak arayışlardan birinin…

2 yıl önce