Sağlık

Jinekomasti Kanser Riskini Artırır Mı?

Hormonal düzensizlikten ötürü oluşmasından ötürü jinekomasti bazı durumlarda kişilerde kanser korkusunu da tetikleyebilmektedir. Aşırı meme büyümesi yaşamış olan ergenler ya da erişkin bireyler, bunun kanser belirtisi olup olmadıklarını merak edebiliyorlar. Hemen peşinen söyleyelim ki, jinekomasti herhangi bir şekilde kanser riskini artırmamaktadır. Zaten, meme kanserlerinin sadece yüzde 1’lik bir oranının erkeklerde olduğunu düşünürsek, jinekomasti bireylerinin de bu yüzde 1’lik kısmının yüzde 20’lik kısmını temsil ettiklerini söyleyecek olursak, böyle bir kaygıya gerek olmadığını da fark edebiliriz.

Meme dokusu vücuttaki hormonal açıdan olan değişimlere en hızlı şekilde yanıt vermekte olan dokularımız arasındadır. Bu durum erkeklerde kendisini hızlı bir şekilde gösterebilmektedir. Tabii ki aynı durum kadınlarda da görülmektedir. Doğum zamanında kadınların vücutlarındaki hormonların artış yaşamasıyla birlikte meme büyütme ameliyatına girmişçesine meme dokusunda büyüme meydana gelebilmektedir.

Geçici olarak kendisine yer etmekte olan bu büyümeler tabii ki bir implant uygulaması gibi değildir. Vücuttaki hormonların bir süre sonrasında normal seviyelere dönmüş olmasıyla birlikte göğüs ölçülerinde de normalleşme meydana gelecektir. Bu durum erkeklerde ise daha farklı işlemektedir.

Erkekler kadın tipi meme büyümesiyle karşılaştıklarında yaşadıkları sorunun geçici olabileceğini düşünüyorlar. Ya da bunun aldıkları kilo ile ilgili olduğunu düşüyorlar. Beslenme rutinlerinde değişimler yaparak daha yoğun bir şekilde spor salonlarında da mesai harcıyorlar. Fakat herhangi bir şekilde bu aşırı büyümenin önüne geçemiyorlar. Bu noktada en kesin çözüm ise primer burun estetiği tercihlerinde de olduğu gibi her zaman cerrahi müdahaleler olmaktadır.

4.9 / 5 ( 8 Değerlendirme )

Son Yazılar

Lavabolu Banyo Modelleri

Banyo lavaboları herkesin ihtiyaç duyduğu bölümlerden bir tanesidir. Lavabolu banyo modelleri çok özel tasarımlarla imal…

11 ay önce

IQOS Elektronik Sigara Nerede Satılıyor

İQOS modelleri sigara bırakma konusunda en iyi desteği veriyor. iqos sigara çeşitleri gerçek sigara keyfini…

1 yıl önce

Yalıtım Nedir? Nasıl Yapılır?

Yalıtım eski dönemlerden beri hayatımızda olan ve evlerin ısı derecelerini sabit tutmaya yarayan yöntemlerden en…

1 yıl önce

İngiltere Vize İşlemlerinde Uzmanlık

Her zaman güvenilir hizmetleri ile alanında adından söz ettiren firmamızdan İngiltere vize işlemleri hakkında bilgi…

2 yıl önce

Arçelik Bursa Mağazası

Bursa Arçelik mağazamız da tüm Arçelik markalı ürünleri bulabilirsiniz. Küçük ev aletleri, iklimlendirme, beyaz eşya vb.…

2 yıl önce

En İyi Nakliye Firmaları Burada

Evden eve taşınma konusunda daha önce bir deneyim yaşadıysanız sizi en çok zorlayacak arayışlardan birinin…

2 yıl önce