Kışın Evimizin Isısını Nasıl Koruyabiliriz?

Kışın Evimizin Isısını Nasıl Koruyabiliriz?

Mevsimlere adapte olabilen bir eve sahip olmak, özellikle de bütçemiz açısından çok önemlidir, değerlidir. Kışın ve yazın, evimizin ısısını koruyarak enerjiden tasarruf edebiliyorsak, cebimizden de tasarruf etmiş oluruz. Bu sebepten dolayı, mantolama konusuna önem vermeliyiz. Elbette ki ısı tasarrufu tek başına bu işlemden oluşmamaktadır.

Dış cephe mantolama dediğimiz süreç içerisinde, farklı aşamalar söz konusudur. Özellikle de binamızın zayıf olan tarafına uygulanmalıdır. Bu noktada süreci takip etmekle yükümlü profesyonellerin görev almaları beklenmelidir. Yapının mimari kimliğine uygun malzemelerin seçilmesinde görev almalıdırlar. Ve tabii ki yapının ne kadar eski ya da yeni olduğu da dikkate alınmalıdır. Bu bilgilerin kriter sayılarak malzeme tercihlerinin yapılması gerekmektedir.

Isı yalıtım malzemeleri içeriklerine baktığımızda, farklı seçenekler görmekteyiz. İhtiyacımıza uygun olan malzemeleri alırken sıklıkla EPS ürünlerine yer verilmektedir. EPS ürünleri, petrol türevi olan bir köpüktür. Ekonomik olmasından ötürü tercih edilmektedir. Kendi içerisinde de birçok avantajı getirmektedir. Özet olarak şunları söylemek mümkündür:

  • Isı akışına karşı dirençlidir
  • Uzun vadede gözle görülür enerji verimliliği sağlamaktadır
  • Güçlü ve sürdürülebilir özelliği taşımaktadır
  • Düşük maliyetlidir

Elbette ki ısı yalıtım levhası sadece EPS’ye indirgenmemelidir. Bu noktada alanında profesyonel olan kişilerin gözlemleri ve tavsiyeleri önemlidir. Alanda yapılacak olan incelemeler size hangi malzemelerin dış cephe mantolama konusunda daha uygun olacağına ilişkin geri bildirimlerin yapılmasında başrol oynayacaktır.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Lavabolu Banyo Modelleri

Lavabolu Banyo Modelleri

IQOS Elektronik Sigara Nerede Satılıyor

IQOS Elektronik Sigara Nerede Satılıyor

Yalıtım Nedir? Nasıl Yapılır?

Yalıtım Nedir? Nasıl Yapılır?

En İyi Nakliye Firmaları Burada

En İyi Nakliye Firmaları Burada

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir